PLUIMGEWICHT

“In de Amerikaanse staat Montana kwamen duizenden sneeuwganzen om het leven nadat ze door een sneeuwstorm gedwongen werden om te landen in giftig water vol zware metalen. Het meer was in werkelijkheid een oude ondergelopen kopermijn. Ooggetuigen zeggen dat de mijn eruitzag als 283 hectaren witte vogels.”

 

Schrijvers Vincent Van Meenen en Line Pillet en illustratoren Charlotte Severeyns en Dieter De Schutter geven het relaas weer van de tragiek die zich in november 2016 in Montana afspeelde. De ongelukkige dood van de dieren vormt het centrale thema van de dichtbundel. Om de fragiliteit van het verhaal te benadrukken werd ervoor gekozen om elk exemplaar met de hand te binden in een gelimiteerde oplage. Het beeldgedicht PLUIMGEWICHT werd genummerd en in eigen beheer uitgebracht.

 

De boekvoorstelling werd georganiseerd in de Oude Beurs van Antwerpen. Drie weken lang kon het publiek het boek komen ontdekken in een expositie waarin de gedichten en illustraties centraal stonden. Het publieke toonmoment werd gepresenteerd door radiomaker Pat Donnez en muzikant Aiko Devriendt. Ze brachten de gedichten tot leven in een muzikale vertelling.

 

Dit project kwam tot stand in samenwerking met het kunstenaars ondersteunend platform KOP.

 

Bestel hieronder je genummerde exemplaar. De kostprijs voor een handgebonden boekje bedraagt €25.